vrijdag 3 februari 2012

Cupping en overgewicht

Cupping therapie helpt bij overgewicht

Cupping therapie revitaliseert metabole processen en stimuleert endocriene functies. Een gezonde en vitale cellulaire functie houdt ook in dat het een te veel aan vocht uit de weefsels elimineert. Dit is een belangrijke voorwaarde voor het verlies van gewicht. Als resultaat van cupping, zal door het stimuleren van de bloedcirculatie het bloed sneller stromen, wat leidt tot een snellere uitstoot van vocht uit de weefsels. Als toevoeging versterkt cupping de peristaltiek van de darmen en reguleert hierdoor de stoelgang, wat verder ondersteund kan worden door een geschikt dieet en lichaamsbeweging.

Cuppingtherapie dient niet alleen als een belangrijk ondersteunend maatregel maar helpt ook in het behoud van elasticiteit van de huid tijdens gewichtsreductie.

Cupping wordt toegepast op de abdomen, lumbale regio en in de plooi tussen dij en bil. Als basis wordt een regelmaat van 2 tot 3 keer per week aangehouden met een duur van 4- 6 weken. Na deze periode moet de behandeling nog 6 weken worden voortgezet bestaande uit een behandeling van 1 keer per week. Om het effect te behouden kan de behandeling hierna 1 keer in de 2 weken worden herhaald.

3 opmerkingen:

  1. Ik ben benieuwd. Ik heb al van alles geprobeerd. Wil het graag uitproberen.
    Nancy West

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit zou wel wat voor de vrouwen in mijn familie zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik kwam via Hijama Amsterdam hier terecht. Kan ik gewoon een afspraak maken via het contact formulier op www.hijama-amsterdam.nl of moet dat telefonisch?

    Mvg,

    McFly

    BeantwoordenVerwijderen