zaterdag 4 juli 2009

Baunscheidt therapie

De werking
Baunscheidt-therapie behoort tot de huidafleidende prikkeltherapievormen.
Door prikkeling van de huidzenuwen kan men specifiek op de organen inwerken, waardoor hun functie en doorbloeding gestimuleerd worden. Bij de rugbehandeling worden bij het zetten van de naalden langs de wervelkolom ook de meridiaandiagnosezones geactiveerd.
Door de prikkeling worden de bloed- en lymfestroom gestimuleerd: er ontstaat een betere aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof en een versnelde afvoer van afvalstoffen. Dieper gelegen stuwingen kunnen door de betere bloedverdeling opgeheven worden.
Door prikkeling van het zenuwstelsel ontstaat tevens een effect op de hormoonhuishouding.
Het algemene afweersysteem wordt door de prikkeling gestimuleerd en het genezingsproces van het gehele organisme wordt positief beïnvloed: de stofwisseling wordt aangezet, blokkades worden opgeheven en de levenskracht neemt toe.

De reactie
Er zal roodheid en jeuk ontstaan en eventueel blaasjes met vocht. Een eventuele verhoging of een reactie elders is mogelijk.
Adviezen na de behandeling
houdt het behandelde lichaamsdeel warm,
het behandelde lichaamsdeel 24 uur droog houden (niet wassen),
drink minstens 1½ liter water en/of kruidenthee,
24 uur lang geen koffie, zwarte thee, alcohol en koolzuurhoudende frisdranken,
de behandeling kan om de 10 – 14 dagen herhaald worden.

Waarschuwingen
Het mag niet toegepast worden bij wespenallergie.

Toepassing

De Baunscheidtmethode kan ingezet worden bij: tenniselleboog, RSI, artritis of reumatische klachten, behandeling van (lage)rugpijnen, jicht, gewrichtsontsteking, ischias, oorontstekingen en andere KNO klachten, myogelosen, doorbloedingsstoornissen, neuralgieën met een verdovend gevoel, tinnitus, migraine, spanningshoofdpijn, multiple sclerose, aandoeningen van de longen, ischias, fibromyalgie, hernia, Morbus Bechterew, Morbus Scheuermann, enzovoorts.Vooral hardnekkige klachten, die slecht reageren op andere therapieën, komen vaak door het Baunscheidteren eindelijk in beweging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten