zaterdag 4 juli 2009

Reinging door hoge-darmspoelingen

Een gezonde darm vormt de basis voor een gezond lichaam

Een gezonde darm vormt de basis voor een gezond lichaam

In de darmwand, die uit microscopische kleine groeven en holten en duizenden plooien bestaat, hebben zich in de loop der jaren verhardingen gevormd. “Door deze achterblijf-sels, die uit half-verteerde ontbindingsproducten uit ons voedsel bestaan en die tot gistingen en rottingen leiden, worden onze lichaamssappen, het bloed en het lymphe en onze organen langzaam maar zeker belast en regelrecht vergiftigd. Want, wat niet uitgescheiden wordt, wordt geresorbeerd”

Heden ten dage is er bijna geen mens meer met een ideale darmfunctie; obstipatie (verstopping) en adipositas (vetzucht) nemen hand over hand toe en met name lijders aan een chronische kwaal (reuma, kanker, hart- en vaatziekten etc. hebben zonder uitzondering een slechte darmfunctie.
Dank zij verkeerde leefgewoonten en voeding stapelen de problemen zich op. Slechte peristaltiek leidt tot verharding van faeces in de dikke darm met als gevolg: gisting, rottingsprocessen, een sterke vermeerdering van gifstoffen en de productie van waterstof en methaangas.
Gebruik en misbruik van medicijnen, nicotine, alcohol en drugs dragen hun steentje bij en vervormen de darm, met onnatuurlijke kronkels, zakken en plooien. Vernauwingen, overmatige druk. Belasting van de maag, hart, longen, bloedcirculatie en auto-intoxicatie zijn de gevolgen.
Klachten als depressiviteit, migraine, allergie, agressiviteit, gebrek aan concentratie, slapeloosheid, reuma, polyarthritis, acne, psoriasis, hoge bloeddruk, impotentie, hartklachten, etc. worden veelal veroorzaakt door een slechte darmfunctie.
“De gezonde darmflora, onze humuslaag, heeft vanzelfsprekend daaronder te leiden. Er ontwikkelen zich ziekelijke bacteriestammen, de darmparasieten vinden er een rijke voedingsbodem. Door giftige ontbindingsproducten wordt de darm langzamerhand moe, de peristaltiek wordt minder, er wordt steeds minder uitgescheiden, wat tot verlamming van de darmspieren kan leiden. Wanneer gebrek aan lichaamsbeweging daaraan toegevoegd wordt, dan heeft de chronische en wijd verbreide, verstoppingziekte zich ontwikkeld. De oplosbare darmgiften worden in plaats van tijdig uitgescheiden, over het laatste gedeelte van de dikke darm geresorbeerd; over blijft een ingedikte harde brei, die de dikke darm zo prikkelt, dat de veelvuldig voorkomende darmkanker zich ontwikkelen kan. Het gezegde: de dood huist in de darm” is helaas waar! Wanneer we met een vastenkuur beginnen is het aan te bevelen de darm, door middel van een spoeling tijdelijk te ontlasten, juist dan, wanneer er sprake is van een chronische verstopping.
Wilt u dus de klachten gaan bestrijden door dieet, vasten- of sapkuren of door kruiden of medicamenten te gaan gebruiken, dan is een grondige reiniging van de dikke darm met verwijdering van alle verharde ontlasting, bacteriehaarden en gasophopingen vereist.

Wat zijn hoge-darmspoelingen?

Een hoge darmspoeling is in feite niets anders dan een intensief klysma, maar van een grotere omvang. Er wordt getracht de dikke darm volledig te vullen met water van lichaamstemperatuur of tot 42*. Bij het spoelen met en het aflopen van het water gaat dit vooreerst de stagnerende stoelgang met zich meetrekken. In een verdere fase gaat het ook de losgeweekte harde korsten en brokken afvoeren. Aan het water kunnen kruidenthee, (eucalyptus-/etherische-) oliën. Plantaardige zeep, zuiveringszouten etc. toegevoegd worden. Daarmee worden de parasieten en de ontstekingen in de darm beïnvloed. Tevens is het essentieel dat de hoge-of dikkedarm in verschillende stadia van de darmspoeling op de daarvoor geëigende wijze wordt gemasseerd.
De meeste mensen weten niet dat een darmbad alleen helpt wanneer het naar binnen gevloeide water (schoon water of gedistilleerd water, met zijn ontsmettende, reinigende, neutraliserende en loswekende ingrediënten) zorgvuldig in alle plooien van de dikke darm gebracht word en dit is alleen te bereiken door de buik stevig te kneden. Een klisteer- of lavementspuit voert alleen de dagelijkse afval naar buiten, maar dringt nooit tot het vuil in de plooien van de dikke darm door. Toch moeten deze afvalstoffen, die zich diep in de darmplooien hebben genesteld, (vaak in de loop van een mensenleven) en daar alle graden van verharding hebben bereikt en in gifstoffen zijn over gegaan uit de darm verwijderd worden. Deze vuilnis oefent zelfs een mechanische druk op het zenuwgestel, dat zijn prikkels tot in de hersenen zend.

Genezing door reiniging

Doorgaans heeft men meerdere hoge-darmspoelingen nodig om tot en goed resultaat te komen. Het is verstandig om duur en kosten van de spoelingen te beperken, als ook het resultaat te optimaliseren door zelf daar psychisch (ontspanning/loslaten) en fysiek (ademhalingsoefeningen en ook onderstaande mogelijkheden) actief aan te werken.
Als voorbereiding op de hoge-darmreiniging kan men:
· Een licht vastendieet volgen bestaande uit alleen rijst met groenten of grroentesappen.
· De zuiveringszout-reinigingskuur volgen.
· Een week lang dagelijks, voor het slapen gaan, twee eetlepels petrolatum innemen om de darmen te smeren en te versoepelen.
· Tussen en na de hoge-darmbaden de darmwerking op gang houden door thee van senne-peulen te gebruiken. (zes a 8 peiltjes in kopje gekookt water enige uren laten trekken en voor het slapen gaan drinken)

Na het reinigen is het belangrijk om, voorzover nog nodig om te schakelen nar een sober, goed gekauwde, keukenzoutarme, en rijk van kruiden voorziene groente, granen en aardappelen voeding.
Suikers en gegiste producten kan men beter achterwege laten.
Ook is het belangrijk weer een gezonde darmflora op te bouwen. Daartoe kan men een paar weken 2 maal daags een plukje Agar-Agar kauwen, waarna een kopje kruidenthee gedronken dient te worden.

Wijze van hoge-darmreiniging

Reeds in de oudheid kende men de hoge-darmspoeling. In het boek “De leer van de Essenen”, vinden we daarvan beschrijvingen. Heden ten dage zijn er verschillende hulpmiddelen om dit uit te voeren.

Men gebruikt hiervoor een darmbad-toestel waarbij door hoogte verschil water vanuit een reservoir door een canule in de darm wordt gevoerd. Na massage moet op het toilet de spoeling afgevoerd worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten