zaterdag 4 juli 2009

GuaSha schoonheidsbehandeling

GuaSha kan ook als schoonheidsbehandeling worden toegepast, bijvoorbeeld in het gezicht of op de buik. Het heeft het effect van “peeling” , waarbij dode huidcellen worden verwijderd, maar het gaat verder: ook pigmentvlekken en rimpelvorming worden bestreden. De behandeling heeft een rustgevend effect en men voelt zich vitaler. De huid voelt zacht en soepel aan.

Een gladdere huid en een mooi lichaaam dragen bij tot meer zelfvertrouwen. De huid is immers het visitekaartje van het lichaam. GuaSha-therapie heeft een effectieve werking met als resultaat een jongere en mooiere huid. Het wordt gebruikt om de schoonheid en de emotionele balans te herstellen. De bloedsomloop wordt gestimuleerd, volgens het principe: warmte zet uit en kou doet krimpen. De huid wordt met een speciale olie ingesmeerd en er wordt met een jadesteen zachtjes over de veertien meridianen en alle punten en reflexzones geschraapt. De resultaten zijn onder andere: een versteviging van de huid en meer energie.

De behandeling vertraagt het verouderingsproces, vermindert rimpelvorming en verbetert de voeding van de huid.

De onderhuidse afvalstoffen worden naar boven gehaald en weggeschraapt.

GuaSha verwijdert pigmentvlekken, dode huidcellen en ook striae. Striae (strie) zijn ontsierende strepen die op de huid van het lichaam kunnen ontstaan als iemand snel dikker wordt. Het bekendste voorbeeld is dat van striae op de buik van een vrouw tijdens een zwangerschap. Ze kunnen echter ook ontstaan op borsten of dijen als deze sneller groeien dan de huid kan bijhouden. Het bindweefsel wordt dan onderhuids door te grote spanning verscheurd, wat leidt tot paarsrode strepen die na enige maanden in witte littekens overgaan. GuaSha is een effectieve therapie om deze strepen te verwijderen.

Het helpt ook bij het afvallen van de buik en het stimuleert de stoelgang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten