zaterdag 4 juli 2009

GuaSha therapie

GuaSha (spreek uit: Kwasja) is een therapie die al sinds duizenden jaren in China en omliggende landen wordt toegepast. In Nederland is deze behandelmethode echter nog vrijwel onbekend.

GuaSha betekent de ziekte uit het lichaam schrapen. "Gua" kunnen we vertalen met "schrapen". "Sha" betekent "gestagneerde energie die zich in het lichaam vertaalt naar klachten of ziekten

In de behandeling wordt een speciale olie op de huid aangebracht. Vervolgens wordt er met een schraper (een jadesteen) overheen geschraapt. Op plaatsen waar blokkades in het lichaam zijn, verschijnen vervolgens plekken die er uit zien als bloeduitstortingen of schrammen. Deze kunnen in kleuren variëren van diep rood tot zelfs zwart.Hoe donkerder de kleur, hoe dieper de blokkade en vaak betekent dit ook: hoe chronischer de stoornis.

Dankzij de olie doet het schrapen niet of nauwelijks pijn.

Met GuaSha wordt niet alleen het onderhuidse bindweefstel, en maar via de meridianen ook allerlei organen, spieren, bloedvaten etc, in het hele lichaam beïnvloed. GuaSha is daarom een geschikte therapie voor allerlei klachten : hoofdpijn, migraine, RSI, tenniselleboog, rugpijn, PMS, zenuwpijn, gewrichtspijn, maar helpt ook goed tegen stress, spijsverteringsstoornissen en slapeloosheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten